Γαρίδες με σαλάτα πράσινων λαχανικών και εσπεριδοειδών

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 25 λεπτά
Recipe Persons 2 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία γαρίδες Ινδο-Ειρηνικού Pescanova χωρίς κέλυφος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
30 γρ. baby σπανάκι
30 γρ. baby ρόκα
1 κολοκυθάκι
1 αγγουράκι
½ φινόκιο
½ αβοκάντο
100 γρ. αρακά βρασμένο
2 κουταλιές μυρώνι χοντροκομμένο
40 γρ. ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
Χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
2 κουταλιές πετιμέζι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαντολίνο, κόβετε το κολοκυθάκι και το αγγουράκι σε μακρόστενες φέτες και στη συνέχεια το φινόκιο πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες, ενώ χοντροκόβετε το μυρώνι.
  2. Τοποθετείτε τις φέτες αγγουριού και κολοκυθιού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τον αρακά, μαζί με την baby ρόκα και το σπανάκι, το φινόκιο, το μυρώνι και το αβοκάντο, που το βγάζετε σε μικρές κουταλιές.
  3. Τέλος, στο μπολ με τα λαχανικά προσθέτετε τα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο μαζί με τα ξύσματα και τους χυμούς των 3 εσπεριδοειδών, το πετιμέζι, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  4. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις γαρίδες για 1’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, όταν είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο να κρυώσουν ελαφρώς.
  5. Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τη σαλάτα και πάνω τις γαρίδες.
Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΕ ΟΥΡΑ
ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΕΣ
«PESCANOVA μαγειρεύω» Κριθαρότο με Γαρίδες
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ
Τρυφερές και ζουμερές!
«PESCANOVA μαγειρεύω» Πένες με Γαρίδες και Σπανάκι
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
Σνίτσελ Φιλέτου Μπακαλιάρου
Τραγανά & Πεντανόστιμα