Μπακαλιαράκια σούπα με λαχανικά και ρύζι

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 50 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι Pescanova
150 γρ. ρύζι σουπέ
2 κολοκυθάκια
2 καρότα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσο
1 κλωνάρι σέλερι
8 baby πατάτες
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κουταλιές βούτυρο soft
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κλωναράκια σέλινο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το πράσο, τα καρότα και τα κολοκυθάκια στα 4, κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες, το σέλερι σε λεπτές φέτες, τις baby πατάτες στα 8, την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ και χοντροκόβετε το σέλινο.
  2. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  3. Σοτάρετε τα λαχανικά για 1-2’, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Προσθέτετε το ρύζι σουπέ και, μόλις το ρύζι απορροφήσει τα λιπαρά στοιχεία, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών μαζί με την ντομάτα κονκασέ και τα μπακαλιαράκια. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 25-30’.
  5. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε ατομικά βαθιά πιάτα, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
PESKITOS ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
Τραγανά & Παιχνιδιάρικα
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ POLLOCK ΦΙΛΕΤΟ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Ευκολία και νοστιμιά
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΕ ΟΥΡΑ
ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΕΣ
Γάμπαρη ολόκληρη
Κορυφαία γεύση γάμπαρης