Παέγια θαλασσινών με καλαμαράκια, γαρίδες, χταπόδι και λαχανικά

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

300 γρ. Χταπόδι Pescanova
1 συσκευασία γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
1 συσκευασία καλαμάρι Ινδίας Pescanova
400 γρ. ρύζι parboiled
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
80 γρ. καλαμπόκι
80 γρ. αρακά
120 ml λευκό κρασί
1200 ml ζωμό λαχανικών
Χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
2-3 στήμονες σαφράν
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Σε ένα άλλο ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το χταπόδι σε ροδέλες και καθαρίζετε τη γάμπαρη.
  3. Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέτετε το χταπόδι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’, σβήνετε με το λευκό κρασί και 200 ml από τον ζωμό λαχανικών και τo αφήνετε να σιγοβράσει για 20’.
  5. Προσθέτετε τη γλυκιά πάπρικα μαζί με το σαφράν, την πιπεριά Φλωρίνης, την πράσινη πιπεριά, το καλαμπόκι, τον αρακά, το ρύζι και τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15’.
  6. Τέλος, προσθέτετε τη γάμπαρη μαζί με τα καλαμαράκια, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για άλλα 5-6’, μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι και να μαγειρευτούν τα θαλασσινά.
  7. Όταν η παέγια είναι έτοιμη, προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε καλά και προσεκτικά, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε.
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
ΘΡΑΨΑΛΟ ΡΟΔΕΛΕΣ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο
Μαλακό και ζουμερό
FISH STICKS ΑΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Χταπόδι Ολόκληρο
Όλη η ποιότητα
Χταπόδι πλοκάμι
Όσο μαλακό θέλεις το χταπόδι!