Χταπόδι με φάβα

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
1 φύλλο δάφνης
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
20 λιαστές ντομάτες
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
3-4 στήμονες σαφράν
200 ml λευκό κρασί
150 ml ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι φάβα
4 κουταλιές ελαιόλαδο (για τη φάβα)
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4 (για τη φάβα)
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτετε τη φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2’ ακόμα.
  3. Συνεχίζετε, συμπληρώνοντας με νερό, μέχρι να φτάσει τα 3-4 δάχτυλά πάνω από τη φάβα και χαμηλώνετε τη φωτιά, αφήνοντάς τη να σιγοβράσει για 40-45’.
  4. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, συμπληρώνετε νερό, έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη και, όταν είναι έτοιμη, τη σουρώνετε και κρατάτε τα υγρά που έχουν μείνει. Στη συνέχεια, περνάτε τη φάβα με μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Προσθέτετε λίγα από τα υγρά που κρατήσατε μέχρι να πάρει υδαρή υφή.
  6. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το καρότο στη μέση και κατά μήκος και μετά σε φέτες, το σκόρδο σε φέτες, τις λιαστές ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια και χοντροκόβετε το κρεμμύδι.
  7. Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, το καρότο και τις λιαστές ντομάτες για 2-3’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Προσθέτετε το χταπόδι, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τα μπαχαρικά, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το σαφράν και τη δάφνη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1’.
  9. Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζετε τη σοτέζα και αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει για περίπου 40’, μέχρι να μαλακώσει.
  10. Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, αποσύρετε τη σοτέζα από τη φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τη φάβα μαζί με το χταπόδι, πασπαλίζοντας με λίγη ψιλοκομμένη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Χταπόδι Ολόκληρο
Όλη η ποιότητα
«PESCANOVA μαγειρεύω» Πένες με Γαρίδες και Σπανάκι
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
Χταπόδι πλοκάμι
Όσο μαλακό θέλεις το χταπόδι!
Σνίτσελ Φιλέτου Μπακαλιάρου
Τραγανά & Πεντανόστιμα
Μύδια Μεσογείου ψίχα
Η Νο 1 ΠΟΠ επιτυχία μας!
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΕ ΟΥΡΑ
ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΕΣ