Γάμπαρη σοτέ με χόρτα φρικασέ και φρέσκο τυρί κρέμα

Συνταγές Θαλασσινά

Γάμπαρη σοτέ με χόρτα φρικασέ και φρέσκο τυρί κρέμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter

Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει. 

30 λεπτά
Εύκολη
  • Ψιλοκόβετε το σπανάκι μαζί με το μαρούλι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο.
  • Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς, πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  • Προσθέτετε το σπανάκι μαζί με το μαρούλι και τον ζωμό λαχανικών και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν. Όταν τα χορταρικά έχουν μαραθεί, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το τυρί, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το φρικασέ να βράσει για 4-5’.
  • Παράλληλα, μέχρι να ετοιμαστεί το φρικασέ, τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και
    σοτάρετε τη γάμπαρη για 1-2’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν το φρικασέ είναι έτοιμο, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό και ανακατεύετε τελευταία φορά.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα χόρτα φρικασέ για βάση και από πάνω τη σοταρισμένη γάμπαρη.

2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία γάμπαρη Αργεντινής Pescanova

250 γρ. σπανάκι
1 μαρούλι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο soft
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml κρασί λευκό
250 ml ζωμό λαχανικών
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι