Μπακαλιάρος με αρωματικό βούτυρο βασιλικού, πάνω σε χόρτα εποχής

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
15 γρ. φρέσκο βασιλικό
½ σκελίδα σκόρδο
½ ποτηράκι κρασί λευκό
80 γρ. βούτυρο
250 γρ. βλήτα βρασμένα
250 γρ. σέσκουλα βρασμένα
  1. Για τα χόρτα
    Βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο. Τα στραγγίζουμε και τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο.
  2. Για το αρωματικό βούτυρο
    Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου να μαλακώσει. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό. Ενσωματώνουμε το βούτυρο μαζί με τον βασιλικό, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο, για να σφίξει.
  3. Για τον μπακαλιάρο
    Σε τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψάρι για ½ λεπτό από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από το ψάρι , σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε για 2 λεπτά, για αχνιστό ψάρι.

ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΟΥ!

Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι, Μπακαλιάρος Φιλέτο, Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο

Μύδια Μεσογείου ψίχα
Η Νο 1 ΠΟΠ επιτυχία μας!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Σνίτσελ Φιλέτου Μπακαλιάρου
Τραγανά & Πεντανόστιμα
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ POLLOCK ΦΙΛΕΤΟ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ
Τρυφερές και ζουμερές!