Ριζότο με γαρίδες, μύδια, μασκαρπόνε, λάιμ και σχοινόπρασο

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ελαιόλαδο
αλάτι
700 ml ζωμό λαχανικών
Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
ξύσμα από 1 λάιμ
½ φινόκιο ψιλοκομμένο
30 γρ. βούτυρο
λευκό κρασί, για το σβήσιμο
1 κ.σ. σχοινόπρασο
35 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova
1 λάιμ
80 γρ. παρμεζάνα
½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο (για το spread αβοκάντο)
250 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μικρές χωρίς κέλυφος
  1. Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες, τα μύδια, το μισό φινόκιο, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Αποσύρουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το ριζότο μαζί με τη δάφνη και το υπόλοιπο ξερό κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ζωμό λαχανικών, μέχρι να φτάσει το ριζότο στην υφή που θέλουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για να απελευθερωθεί το άμυλο του ρυζιού. Δένουμε με το βούτυρο, το μασκαρπόνε και την παρμεζάνα και ενσωματώνουμε τα θαλασσινά και το σχοινόπρασο μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.

Tips:
Καθαρίζουμε τα μουστάκια από τα μύδια
Με τα κοτσάνια από το φινόκιο αρωματίζουμε το ζωμό λαχανικών
Ανακατεύουμε συνεχώς το ριζότο

Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Ευκολία και νοστιμιά
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΕ ΟΥΡΑ
ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΕΣ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ POLLOCK ΦΙΛΕΤΟ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
«PESCANOVA μαγειρεύω» Πένες με Γαρίδες και Σπανάκι
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
FISH STICKS ΑΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης