Χταποδόπιτα

Συνταγές Θαλασσινά

Χταποδόπιτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
2 ώρες
Μέτρια
  • Βράζετε σε νερό το χταπόδι με τα φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει.
  • Παράλληλα, σωτάρετε για μερικά λεπτά σε ελαιόλαδο τα καρότα, το φινόκιο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες.
  • Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομματάκια του ενός εκατοστού, τα προσθέτετε στα παραπάνω υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  • Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο.
  • Λαδώνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και στρώνετε τα 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντάς τα και ενδιάμεσα. Στρώνετε τη γέμιση και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, την πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170o C για μια ώρα.
  • Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για λίγο, πριν την σερβίρετε.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή χταπόδι πλοκάμι Pescanova

2 φύλλα δάφνης
50 ml ελαιόλαδο για τη γέμιση
50 ml ηλιέλαιο για τα φύλλα
50 ml ελαιόλαδο για τα φύλλα
6 χωριάτικα φύλλα,σουσάμι για πασπάλισμα
2 καρότα, κομμένα ροδέλες
1 φινόκιο, λεπτοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα ροδέλες
4 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι