Συνταγές Θαλασσινά
Ψητές καβουροδαγκάνες πάνω σε σαλάτα από αγγούρι, μαριναρισμένο με sour cream από γιαούρτι
- Για τις καβουροδαγκάνες
Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις καβουροδαγκάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο, για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. - Για τη sour cream
Σε μπολ ανάμιξης κάνουμε μια σάλτσα με το γιαούρτι, τα μυρωδικά, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
Tip:
αραιώνουμε τη σάλτσα για να πάρει τη μορφή dressing με 1 ½ σφηνάκι νερό.
Για τη σαλάτα με το αγγούρι
Παίρνουμε έναν αποφλοιωτή πατάτας και κόβουμε το αγγούρι σε σχήμα ταλιατέλας, το οποίο μαρινάρουμε με τη sour cream.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία καβουροδαγκάνες Pescanova
- 1 κ.σ. άνηθο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
-
1 αγγούρι
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
-
3 ραπανάκια
-
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι