Ψητές καβουροδαγκάνες με φρέσκα σαλατικά και βινεγκρέτ από πορτοκάλι με γλυκό τσίλι και μαύρο σουσάμι

Συνταγές Θαλασσινά

Ψητές καβουροδαγκάνες με φρέσκα σαλατικά και βινεγκρέτ από πορτοκάλι με γλυκό τσίλι και μαύρο σουσάμι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Για τις καβουροδαγκάνες
    Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε ταψί με λαδόκολλα, στρώνουμε τις καβουροδαγκάνες και ψήνουμε στους 200° για 15 λεπτά.
  2. Για τη σαλάτα
    Σε μπλέντερ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το sweet chili και τη μουστάρδα και ομογενοποιούμε. Δένουμε σιγά σιγά με τα λιπαρά. Στη συνέχεια, σε μπολ ανάμιξης βάζουμε τη σαλάτα, το φινόκιο και μαρινάρουμε με τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τις καβουροδαγκάνες, τα ραπανάκια, τα φιλέτα πορτοκαλιού και το μαύρο σουσάμι.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

 

  • 1 συσκευασία καβουροδαγκάνες Pescanova
  • λάτι
  • πιπέρι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. sweet chili sauce
  • 1 σαλάτα μιξ, από οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ
  • 82 ml χυμό πορτοκάλι
  • ¼ φινόκιο κομμένο ζουλιέν
  • Φιλέτα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά μαυροσούσαμο
  • 3 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες