Ριζότο με γαρίδες, πράσο, λεμόνι και φρέσκια ρίγανη

Συνταγές Θαλασσινά

Ριζότο με γαρίδες, πράσο, λεμόνι και φρέσκια ρίγανη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
50 λεπτά
Εύκολη
  1. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο.
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα και πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περίπου για 1’.
  3. Προσθέτετε το αρμπόριο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1’.
  4. Σβήνετε με το λευκό κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί και παράλληλα διατηρείται τον ζωμό ζεστό, σε διπλανό σκεύος.
  5. Μόλις το κρασί εξατμιστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών σε μικρές δόσεις, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί μέχρι να προσθέσετε την επόμενη δόση, ενώ ανακατεύετε διαρκώς και προσεκτικά. Ο συνολικός χρόνος βρασμού είναι στα 15-20’.
  6. Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τις γαρίδες μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, υπολογίζοντας ότι οι γαρίδες χρειάζονται 2-3’.
  7. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γαρίδες Ινδο-Ειρηνικού Pescanova χωρίς κέλυφος
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο,
  • μόνο το λευκό μέρος
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 800 γρ. ζωμό λαχανικών
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο
  • πιπέρι