Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ξεκινήσαμε τη δραστηριότητά μας στην Ελλάδα το 2004. Είμαστε βασικοί τροφοδότες της ελληνικής επιχείρησης και οικογένειας και το όραμά μας είναι να φέρουμε τη φρεσκάδα της θάλασσας στο πιάτο όλων των Ελλήνων. Είμαστε περήφανοι για τη μακρόχρονη εξειδίκευσή μας στη θάλασσα, καθώς σήμερα η παράδοση Pescanova, είναι πιο επίκαιρη από πότε και έρχεται να ικανοποιήσει συνειδητοποιημένους καταναλωτές που βάζουν την ποιοτική διατροφή στο επίκεντρο μιας ζωής γεμάτης υγεία, ευεξία, γεύση και απόλαυση.

Δική μας αποστολή είναι να σας θυμίζουμε διαρκώς την αξία του ψαριού και των θαλασσινών, να εμπλουτίζουμε και να εμβαθύνουμε τις γνώσεις σας γι’ αυτά, να ακονίζουμε τη φαντασία και να σας δίνουμε ιδέες.

Πάνω από όλα όμως επιδιώκουμε μέσα από τις ανώτερες προδιαγραφές γεύσης, ευκολίας και καινοτομίας της Pescanova, να κάνουμε το ψάρι και τα θαλασσινά αγαπητά και οικεία σε μικρούς και μεγάλους, ώστε αύριο κιόλας η καλή διατροφή να είναι μια καθημερινότητα για όλους. Αυτή είναι η φρεσκάδα που φέρνουμε στη ζωή σας, μέσα από μια άποψη για την ηθική και τη φροντίδα που είναι επίσης ολόφρεσκη: Η θάλασσα είναι το σπίτι μας, τα ψάρια το μέλλον μας και τα παιδιά των καταναλωτών δικά μας παιδιά. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να διασφαλίζουμε το καλύτερο για όλους.

Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ

Η Pescanova δραστηριοποιείται καθετοποιημένα από την αλιεία μέχρι τη διάθεση των ψαριών και θαλασσινών της, με στόχο την ασύγκριτη φρεσκάδα που φέρνει στο τραπέζι σας.

Έχουμε 100% τον έλεγχο σε σχέση με την προέλευση των ψαριών και θαλασσινών μας αλλά και σε σχέση με την επεξεργασία, τη συσκευασία και τη σωστή διάθεσή τους. Γι’ αυτό και εγγυόμαστε τόσο υψηλή ποιότητα.

Η Pescanova προσφέρει υψηλής αξίας ψάρια και θαλασσινά και κάνει την καλή διατροφή προσιτή σε όλους.

Έχουμε υπογράψει τον Κώδικα Συμπεριφοράς της FAO για υπεύθυνη αλιεία. Λειτουργούμε βάσει κανόνων και πρακτικών που σέβονται το υδάτινο οικοσύστημα και το θαλάσσιο περιβάλλον με εξορθολογισμό των αλιευτικών πρακτικών.

Η PESCANOVA ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Pescanova δημιουργήθηκε στην Ισπανία για να προσφέρει ψάρι υψηλής ποιότητας σε όλο τον κόσμο.
Αυτοί είναι κάποιοι από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία μας.

H Pescanova είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο που προχωρά στην διαδικασία της κατάψυξης των αλιευμάτων και η πρώτη η οποία τοποθετεί καταψύκτες στα σούπερ μάρκετ για τη διάθεση των προϊόντων της.

Η Pescanova καινοτομεί ναυπηγώντας το πλοίο “LEMOS”, το οποίο είναι το πρώτο αλιευτικό πλοίο στον κόσμο με δυνατότητα άμεσης κατάψυξης επί του πλοίου, καθιερώνοντας έτσι πρώτη στον κόσμο το φρεσκοκατεψυγμένο αλιεύμα.

Λίγους μήνες μετά την ίδρυση της, η Pescanova βάζει σε λειτουργία 3 επιπλέον αλιευτικά πλοία: το “Andrade”, το “Pambre” και το “Doncos”.

Ο στόλος ολοκληρώνεται με τα “Soutomaior” και “Sobroso”, τα οποία μέσα από τη δυνατότητα της άμεσης κατάψυξης, θα καταστήσουν εφικτή την αλιεία και άμεση κατάψυξη ποιοτικών αλιευμάτων από τα καλύτερα αλίπεδα του κόσμου.

Η εταιρία, από το ξεκίνημά της, δραστηριοποιείται απευθείας στην αλιεία με στόχο τον έλεγχο των προϊόντων της και την προσφορά απαράμιλλης φρεσκάδας και ποιότητας στον καταναλωτή.

Ναυπηγούνται δύο μοντέρνες ανεμότρατες, η “Vimianzo” και η “Villalba”, οι οποίες είναι τα πρώτα πλοία τα οποία αντί να αλιεύουν παραπλεύρως του πλοίου, το κάνουν στην πρύμνη του.

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση της, τη δεκαετία ’70, η Pescanova είναι πια η σημαντικότερη αλιευτική εταιρία της Ευρώπης.

 

ΣΗΜΕΡΑ

Σχεδόν 60 χρόνια μετά την ίδρυσή της, οι αξίες της εταιρίας δεν έχουν αλλάξει. Η Pescanova βασίζεται πάντα στην καθετοποιημένη αλιεία, μέσα από πιστοποιημένες πρακτικές για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου και οικοσυστήματος, η οποία ξεκινά από την αλίευση των ψαριών και θαλασσινών και φτάνει έως τη διάθεσή τους στις αγορές του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή ο Όμιλος Pescanova είναι παρών στις 5 ηπείρους, διαθέτει τα δικά του αλιευτικά σκάφη, μονάδες υδατοκαλλιέργειας και εγκαταστάσεις παραγωγής και απασχολεί περίπου 10.000 άτομα.

Στόχος του να διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από αλιευτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με το όραμα να φέρνει τη φρεσκάδα της θάλασσας στο τραπέζι του καταναλωτή.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ