ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Pescanova

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η Pescanova δεσμεύεται για τη διατήρηση των υδάτινων οικοσυστημάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Έχουμε υιοθετήσει τις αρχές του Κώδικα Συμπεριφοράς του FAO για Υπεύθυνη Αλιεία και για περισσότερα από 50 χρόνια αλιεύουμε με υπεύθυνο τρόπο.

Γνωρίζουμε ότι οι κατάλληλοι νομικοί και βιολογικοί κανονισμοί για τη διαχείριση των θαλάσσιων πόρων είναι ο μόνος τρόπος για βιώσιμη εκμετάλλευση αυτών των αποθεμάτων. Η Pescanova, ηγέτιδα στον τομέα των προϊόντων θαλασσινών, στηρίζει την ποιότητα, την ποικιλομορφία και τη διαθεσιμότητα των αλιευτικών πόρων σε επαρκείς ποσότητες για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

Υπεύθυνη διαχείριση

Ζούμε από τη θάλασσα

Φροντίζουμε το περιβάλλον

Η ιστορία μας

Ξεκινήσαμε τη δραστηριότητά μας στην Ελλάδα το 2004. Είμαστε βασικοί τροφοδότες της ελληνικής επιχείρησης και οικογένειας και το όραμά μας είναι να φέρουμε τη φρεσκάδα της θάλασσας στο πιάτο όλων των Ελλήνων. Είμαστε περήφανοι για τη μακρόχρονη εξειδίκευσή μας στη θάλασσα, καθώς σήμερα η παράδοση Pescanova, είναι πιο επίκαιρη από πότε και έρχεται να ικανοποιήσει συνειδητοποιημένους καταναλωτές που βάζουν την ποιοτική διατροφή στο επίκεντρο μιας ζωής γεμάτης υγεία, ευεξία, γεύση και απόλαυση.

Δική μας αποστολή είναι να σας θυμίζουμε διαρκώς την αξία του ψαριού και των θαλασσινών, να εμπλουτίζουμε και να εμβαθύνουμε τις γνώσεις σας γι’ αυτά, να ακονίζουμε τη φαντασία και να σας δίνουμε ιδέες.

Πάνω από όλα όμως επιδιώκουμε μέσα από τις ανώτερες προδιαγραφές γεύσης, ευκολίας και καινοτομίας της Pescanova, να κάνουμε το ψάρι και τα θαλασσινά αγαπητά και οικεία σε μικρούς και μεγάλους, ώστε αύριο κιόλας η καλή διατροφή να είναι μια καθημερινότητα για όλους. Αυτή είναι η φρεσκάδα που φέρνουμε στη ζωή σας, μέσα από μια άποψη για την ηθική και τη φροντίδα που είναι επίσης ολόφρεσκη: Η θάλασσα είναι το σπίτι μας, τα ψάρια το μέλλον μας και τα παιδιά των καταναλωτών δικά μας παιδιά. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να διασφαλίζουμε το καλύτερο για όλους.

Η φρεσκάδα έχει γεύση

Ασύγκριτη φρεσκάδα

Η Pescanova δραστηριοποιείται καθετοποιημένα από την αλιεία μέχρι τη διάθεση των ψαριών και θαλασσινών της, με στόχο την ασύγκριτη φρεσκάδα που φέρνει στο τραπέζι σας.

Πιστοποίηση στα 100%

Έχουμε 100% τον έλεγχο σε σχέση με την προέλευση των ψαριών και θαλασσινών μας αλλά και σε σχέση με την επεξεργασία, τη συσκευασία και τη σωστή διάθεσή τους. Γι’ αυτό και εγγυόμαστε τόσο υψηλή ποιότητα.

Η θάλασσα περιορίζεται

Η Pescanova στον κόσμο

Η Pescanova δημιουργήθηκε στην Ισπανία για να προσφέρει ψάρι υψηλής ποιότητας σε όλο τον κόσμο. Αυτοί είναι κάποιοι από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία μας.

H Pescanova είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο που προχωρά στην διαδικασία της κατάψυξης των αλιευμάτων και η πρώτη η οποία τοποθετεί καταψύκτες στα σούπερ μάρκετ για τη διάθεση των προϊόντων της.

Η Pescanova καινοτομεί ναυπηγώντας το πλοίο “LEMOS”, το οποίο είναι το πρώτο αλιευτικό πλοίο στον κόσμο με δυνατότητα άμεσης κατάψυξης επί του πλοίου, καθιερώνοντας έτσι πρώτη στον κόσμο το φρεσκοκατεψυγμένο αλιεύμα.

Λίγους μήνες μετά την ίδρυση της, η Pescanova βάζει σε λειτουργία 3 επιπλέον αλιευτικά πλοία: το “Andrade”, το “Pambre” και το “Doncos”.

Ο στόλος ολοκληρώνεται με τα “Soutomaior” και “Sobroso”, τα οποία μέσα από τη δυνατότητα της άμεσης κατάψυξης, θα καταστήσουν εφικτή την αλιεία και άμεση κατάψυξη ποιοτικών αλιευμάτων από τα καλύτερα αλίπεδα του κόσμου.

Η εταιρία, από το ξεκίνημά της, δραστηριοποιείται απευθείας στην αλιεία με στόχο τον έλεγχο των προϊόντων της και την προσφορά απαράμιλλης φρεσκάδας και ποιότητας στον καταναλωτή.

Ναυπηγούνται δύο μοντέρνες ανεμότρατες, η “Vimianzo” και η “Villalba”, οι οποίες είναι τα πρώτα πλοία τα οποία αντί να αλιεύουν παραπλεύρως του πλοίου, το κάνουν στην πρύμνη του.

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση της, τη δεκαετία ’70, η Pescanova είναι πια η σημαντικότερη αλιευτική εταιρία της Ευρώπης.

Σχεδόν 60 χρόνια μετά την ίδρυσή της, οι αξίες της εταιρίας δεν έχουν αλλάξει. Η Pescanova βασίζεται πάντα στην καθετοποιημένη αλιεία, μέσα από πιστοποιημένες πρακτικές για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου και οικοσυστήματος, η οποία ξεκινά από την αλίευση των ψαριών και θαλασσινών και φτάνει έως τη διάθεσή τους στις αγορές του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή ο Όμιλος Pescanova είναι παρών στις 5 ηπείρους, διαθέτει τα δικά του αλιευτικά σκάφη, μονάδες υδατοκαλλιέργειας και εγκαταστάσεις παραγωγής και απασχολεί περίπου 10.000 άτομα.

Στόχος του να διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από αλιευτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με το όραμα να φέρνει τη φρεσκάδα της θάλασσας στο τραπέζι του καταναλωτή.

Βιωσιμότητα

Αναλαμβάνουμε τη βιωσιμότητα

Η Pescanova δεσμεύεται για τη διατήρηση των υδάτινων οικοσυστημάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Έχουμε υιοθετήσει τις αρχές του Κώδικα Συμπεριφοράς του FAO για Υπεύθυνη Αλιεία και για περισσότερα από 50 χρόνια αλιεύουμε με υπεύθυνο τρόπο.

Γνωρίζουμε ότι οι κατάλληλοι νομικοί και βιολογικοί κανονισμοί για τη διαχείριση των θαλάσσιων πόρων είναι ο μόνος τρόπος για βιώσιμη εκμετάλλευση αυτών των αποθεμάτων. Η Pescanova, ηγέτιδα στον τομέα των προϊόντων θαλασσινών, στηρίζει την ποιότητα, την ποικιλομορφία και τη διαθεσιμότητα των αλιευτικών πόρων σε επαρκείς ποσότητες για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

Είμαστε προσηλωμένοι στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης “Pescanova Blue”, το οποίο αποτελεί την επιχειρησιακή απάντηση του Ομίλου Pescanova στη στρατηγική που έχει χαράξει για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ).

Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να καθοδηγεί, να τεκμηριώνει και να βελτιώνει τις δραστηριότητές μας για την επίτευξη των κοινωνικών μας στόχων, που είναι η διασφάλιση της βιώσιμης αλιείας των προϊόντων μας, ώστε να προσφέρουμε ασφαλή θαλασσινά υψηλής ποιότητας και θρεπτικότητας, η ενίσχυση των εργαζομένων μας και η βελτίωση των μέσων διαβίωσης των κοινοτήτων με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Βιώσιμη αλιεία / υδατοκαλλιέργεια

Δέσμευσή μας η βιωσιμότητα

Η Pescanova έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει σε όλες τις δραστηριότητες που έχουν επίπτωση στην ποιότητα και στην ασφάλεια των προϊόντων και των υπηρεσιών της, αλλά και στην ικανοποίηση των πελατών της, Συστήματα Διαχείρισης Ιχνηλασιμότητας Βιώσιμης Αλιείας / Βιώσιμης Υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με τα Διεθνή πρότυπα MSC CoC/ ASC CoC.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Αειφόρος προμήθεια θαλασσινών

Ο Όμιλος Pescanova πιστεύει στην υπεύθυνη χρήση των βιολογικών και άλλων φυσικών πόρων. Δεσμευόμαστε να προσκομίζουμε αποδεικτικά στοιχεία για την αειφόρο αλιεία των προϊόντων μας, μέσα από το Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης “Pescanova Blue”. Σε αυτή τη δέσμευση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ενέργειες όπως το Υπεύθυνο Αλιευτικό Πρότυπο για την αλιεία μπακαλιάρου που εφαρμόζουμε στη Ναμίμπια, η συμμετοχή μας σε Σχέδια Βελτίωσης της Αλιείας (FIP) και η αναγνώριση των προτύπων βιωσιμότητας που επικυρώθηκαν από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για τα Βιώσιμα Αλιεύματα (GSSI). Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με οργανώσεις βιομηχανιών και ΜΚΟ από όλους τους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας για να προωθήσουμε τη βιωσιμότητα των ειδών που εκμεταλλευόμαστε.

Επίσης, επενδύουμε στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας, για να βοηθήσουμε στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης αλιευτικών προϊόντων, δεδομένου ότι η διατήρηση τόσο των φυσικών πόρων όσο και της βιοποικιλότητας του οικοσυστήματος είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της παραγωγικότητας των οικοσυστημάτων. Παράγουμε αειφορικά το καλκάνι στην Ισπανία και τη γαρίδα Vannamei στη Λατινική Αμερική.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε GSS

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Υπεύθυνη προμήθεια

Υπεύθυνες λειτουργίες

Εγγυόμαστε την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων μας και προωθούμε την έρευνα για προηγμένες και καινοτόμες λειτουργίες για τη βελτιστοποίηση της απόδοσής μας και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών μας.

Τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην επεξεργασία θαλασσινών προϊόντων, έχουμε επιτύχει πιστοποιήσεις και διαπιστεύσεις με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα για την αλιεία, όπως:

  • Global G.A.P. (Ορθή Γεωργική Πρακτική)
  • Πιστοποίηση Καλών Πρακτικών Υδατοκαλλιέργειας (BAP)
  • Πιστοποίηση τροφίμων κατά τα Διεθνή Πιστοποιημένα Πρότυπα (IFS)
  • Παγκόσμιο Πρότυπο Πιστοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (British Retail Consortium – BRC)

Ευθύνη

Η δέσμευσή μας για το περιβάλλον και την ποιότητα

Εργαζόμαστε για τη βελτιώση των περιβαλλοντικών μας επιδόσεων αναφορικά με τις πρακτικές αλιείας, καλλιέργειας και επεξεργασίας, καθώς και για την ασφάλεια των προϊόντων μας.

Η Pescanova λειτουργεί υπεύθυνα στην ξηρά και τη θάλασσα, συμμορφούμενη με την περιβαλλοντική νομοθεσία, τα πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές. Οι εγκαταστάσεις μας για την επεξεργασία των προϊόντων μας, έλαβαν διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις, γιατί εφαρμόζουμε προγράμματα που αποσκοπούν στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και στην καινοτομία για την επίτευξη αριστείας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Ο πλανήτης έρχεται πρώτος

Οι αρχές της Pescanova

– Βιώσιμη ανάπτυξη

– Διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος

– Εξορθολογισμός της αλιευτικής δραστηριότητας

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Ασφάλεια και ποιότητα

Δέσμευσή μας η ασφάλεια και η ποιότητα

Η Pescanova δεσμεύεται να:
-προσφέρει προϊόντα απόλυτα ασφαλή για τον καταναλωτή, τηρώντας και εφαρμόζοντας το σύστημα ασφάλειας των τροφίμων ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2018.

-προσφέρει και να διασφαλίζει την προσδοκώμενη υψηλή ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, τηρώντας και εφαρμόζοντας το σύστημα ποιότητας των τροφίμων ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015.