Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελληνικό –και πιο καλοκαιρινό– από τη γεύση και το άρωμα του ψητού ψαριού στα κάρβουνα. Είναι απόλαυση, είναι τελετουργία, αλλά, ας το παραδεχτούμε, έχει και τα κόλπα του. Αν θέλετε το ψάρι σας να βγαίνει πάντα νόστιμο, ζουμερό, χωρίς να μένει το μισό στη σχάρα, κρατήστε σημειώσεις!
Ποια Ψάρια και Θαλασσινά Κάνουν για Κάρβουνο;
Όλα ξεκινούν από τη σωστή επιλογή της πρώτης ύλης. Κάποια ψάρια και θαλασσινά είναι σχεδόν φτιαγμένα για την ψησταριά: έχουν σφιχτή σάρκα, αντέχουν στη θερμοκρασία και κρατούν τη γεύση τους αναλλοίωτη. Ποια είναι αυτά;
- Γαρίδες
- Χταπόδι
- Ξιφίας
- Αστακός
- Γάμπαρη
- Σουπιά
- Καλαμάρι
Σας άνοιξε η όρεξη; Να θυμάστε, τα προϊόντα της PESCANOVA είναι διαθέσιμα για σχάρα κάθε εποχή και πάντα πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Γιατί, το ψητό ψάρι δεν είναι απλώς νόστιμο, είναι και γεμάτο ωμέγα-3 λιπαρά.

Προετοιμασία Πριν τη Σχάρα
Πριν τα ψάρια και τα θαλασσινά βρεθούν πάνω στη φωτιά, υπάρχουν μερικά σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ψηθούν σωστά:
- Διαλέξτε πιο χοντρές φέτες
- Ξεπαγώστε σωστά το ψάρι
- Μαρινάρετε το ψάρι σε λαδολέμονο, αλάτι, μυρωδικά και μπαχαρικά
- Αν δεν έχετε χρόνο για μαρινάρισμα, απλώς σκουπίστε καλά το ψάρι με χαρτί κουζίνας πριν το ψήσιμο
- Αλείψτε το ελαφρώς με λάδι, τόσο όσο να μην κολλήσει στη σχάρα
Πώς να Ψήσετε: 8 Xρυσές Συμβουλές
- Το ψάρι ψήνεται πιο γρήγορα από το κρέας, μην το ξεχνάτε
- Η σχάρα πρέπει να απέχει περίπου 10 εκατοστά από τα κάρβουνα
- Αν δείτε φλόγες, κάντε ένα βήμα πίσω, δεν ψήνουμε ακόμα
- Η σχάρα πρέπει να είναι καυτή πριν τοποθετήσετε το ψάρι
- Το ελαφρύ λάδωμα της σχάρας βοηθάει, αλλά προσοχή, μην στάξει το λάδι στη φωτιά
- Ό,τι υγρά βγουν κατά το ψήσιμο, στραγγίξτε τα
- Χρησιμοποιήστε ειδική σχάρα για ψάρι, για να τα γυρίσετε εύκολα
- Καθαρίστε τη σχάρα πριν και μετά τη χρήση
Μυστικά Για Να Μην Κολλήσει το Ψάρι
Το να κολλήσει το φαγητό στη σχάρα είναι το αιώνιο άγχος του ψήστη. Αποφύγετέ το, έχοντας στα μυαλό σας τα εξής:
- Μην αφήνετε το ψάρι να “κάθεται” στη σχάρα. Γυρίστε το στην ώρα του.
- Βάλτε το πάνω, μόνο όταν η σχάρα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καυτή.
- Τηρήστε την απόσταση των 10 εκατοστών από τα κάρβουνα.
Προϊόντα PESCANOVA, για Απίθανα Μπάρμπεκιου με Φίλους Με τα κατεψυγμένα προϊόντα της PESCANOVA, έχετε όλη τη φρεσκάδα της θάλασσας στο πιάτο σας, κάθε μέρα, όποια στιγμή κι αν σας χτυπήσει την πόρτα η έμπνευση ή οι φίλοι! Ανακαλύψτε τα, βάλτε τα στη σχάρα και ετοιμαστείτε για μεγάλες συγκινήσεις!