Καλαμάρι, μαριναρισμένο σε λαδόξιδο, πάνω σε κους κους με μαύρες φάκες, κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό
160 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
100 ml νερό
1 κ.σ. σχοινόπρασο
30 γρ. κους κους ψιλό, που θέλει μόνο μούλιασμα
150 γρ. φάκες μπελούγκα, βρασμένες
50ml balscamic vinegar, white
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 λάιμ
8 ασπρομανίταρα
1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα PESCANOVA
  1. Για το καλαμάρι
    Κόβουμε το καλαμάρι σε λεπτές ροδέλες. Σε τηγάνι που καίει, το σοτάρουμε με ελαιόλαδο γρήγορα, για να μην σκληρύνει (κάτω από 2 λεπτά). Με ραβδομπλέντερ φτιάχνουμε το λαδόξιδο, χτυπώντας το ξύδι με τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο σιγά- σιγά, μέχρι να δέσει. Με το μισό λαδόξιδο μαρινάρουμε το καλαμάρι μαζί με το σχοινόπρασο.
  2. Για το κους κους
    Απλώνουμε το κους κους σε ταψί και το μαρινάρουμε με το βραστό νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει μέσα 1 κ.σ. λάδι και τον χυμό από το λάιμ. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με ένα πιρούνι σπάμε το κους κους, ώστε να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του. Στη συνέχεια, το μαρινάρουμε με το άλλο μισό λαδόξιδο, την πιπεριά, τις φάκες, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε 1 ώρα, για να μαριναριστεί, στο ψυγείο.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ
Τρυφερές και ζουμερές!
Σνίτσελ Φιλέτου Μπακαλιάρου
Τραγανά & Πεντανόστιμα
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ POLLOCK ΦΙΛΕΤΟ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
ΘΡΑΨΑΛΟ ΡΟΔΕΛΕΣ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Ευκολία και νοστιμιά