Βελουτέ σούπα με μαριναρισμένες γαρίδες, σελινόριζα και πατάτες

Συνταγές Festive

Βελουτέ σούπα με μαριναρισμένες γαρίδες, σελινόριζα και πατάτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
40 λεπτά
Εύκολη
  • Ψήνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου:
    1. Τοποθετήστε το σκεύος στη μεσαία θέση του φούρνου στους 200C για 25′ – 30′.
    2. Ανακατέψτε τις γαρίδες στα μισά και στο τέλος του χρόνου ψησίματος.
  • Συγχρόνως σε μια κατσαρόλα που καίει προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη σελινόριζα και τις πατάτες.
  • Ανακατεύετε συνεχώς για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε το ζεστό ζωμό.
  • Προσθέτετε αλατι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφήνετε να βράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά.
  • Έπειτα με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ή ενός μπλέντερ πολτοποιείτε τα λαχανικά μαζί με το ζωμό και προσθέτετε και το γιαούρτι.
  • Αν θέλετε πιο ρευστή υφή προσθέστε λίγο νερό.
  • Έλεγξτε αν το αλάτι που έχει η σούπα είναι αρκετό και σερβίρετε με μερικές γαρίδες στη μέση και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανό.
5 comensales 5 comensales 5 comensales 5 comensales 5 comensales
Συνταγή για 5 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία Μαριναρισμένες Γαρίδες Pescanova 

Γαρίδες μαριναρισμένες

1 κιλό σελινοριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 1/2 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Σχοινοπρασο για σερβίρισμα