Καρδιές φιλέτου μπακαλιάρου με πουρέ γλυκοπατάτας και ψητά λαχανάκια Βρυξελλών

Συνταγές Εορταστικές

Καρδιές φιλέτου μπακαλιάρου με πουρέ γλυκοπατάτας και ψητά λαχανάκια Βρυξελλών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
1 ώρα και 20 λεπτά
Μέτρια
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 225°C.
  • Πλύντε τις γλυκοπατάτες και τρυπήστε τες με ένα μαχαιράκι αρκετές φορές. Έπειτα, τοποθετήστε τες πάνω σε ένα ταψάκι μαζί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά από τη μια πλευρά και για άλλα 20 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  • Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τες από το φούρνο και αφήστε τες να κρυώσουν ελαφρώς. Μην σβήσετε το φούρνο.
  • Αφαιρέστε τη φλούδα τους και χτυπήστε τες στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
  • Για τα λαχανακια Βρυξελλών κόψτε τη βάση τους, ώστε να αφαιρεθεί ο πυρήνας και με προσοχή ξεχώρισε ένα ένα τα φύλλα τους.
  • Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε καλά. Ψήστε τα στους 225°C μέχρι να πάρουν ελαφρώς καμμένο χρώμα οι άκρες τους περίπου 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα από το φούρνο και κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 180°C.
  • Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό που καίει, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίστε  τα φιλέτα από 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.
  • Έπειτα μεταφέρετε τα στο φούρνο για άλλα 8-10 λεπτά.
  • Όσο ψήνονται ετοιμάστε τη βινεγκρετ. Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της βινεγκρετ μέχρι να ενωθούν.Για το σερβίρισμα σε ένα πιάτο απλώστε λίγο πουρέ γλυκοπατάτας, τα λαχανακια Βρυξελλών και τα φιλέτα μπακαλιάρου.
    Περιχύστε λίγη από τη βινεγκρετ επάνω στο μπακαλιάρο και απολαύστε.

 

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία καρδιές φιλέτου μπακαλιάρου Pescanova

Καρδιές φιλέτου μπακαλιάρου

 

4 μέτριες γλυκοπατάτες
70 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
60 γρ. κρέμα γάλακτος
Aλάτι
Πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
Ελαιόλαδο
Σχοινοπρασο για το σερβίρισμα

Για τη βινεγκρέτ:
1/2 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. μηλόξυδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ένα λεμόνι