Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπύρας και σκορδαλιά ψωμιού

Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπύρας και σκορδαλιά ψωμιού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter

Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει. 

25 λεπτά
Εύκολη
  • Σε ένα μίξερ, τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σκορδαλιά, το στραγγιγμένο ψωμί, τις σκελίδες σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, την καρυδόψιχα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε την σκορδαλιά σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το corn flour, το baking powder, την μπύρα, το λιωμένο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά, με ένα σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα χυλός.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το corn flour, το baking powder, την μπύρα, το λιωμένο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά, με ένα σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα χυλός.
  • Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 5-6 δάχτυλα ηλιέλαιο.
  • Βυθίζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου στο κουρκούτι, τα αφήνετε να στραγγίξουν λίγο από το πολύ κουρκούτι και τα τηγανίζετε 5-6 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές, ανάλογα με το πάχος του κάθε κομματιού.
  • Όταν τα φιλέτα του μπακαλιάρου είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.Σερβίρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε μία μεγάλη πιατέλα με την σκορδαλιά στο κέντρο του τραπεζιού.
1 Comensal
Συνταγή για 1 persona

Συστατικά:

2 συσκευασίες μπακαλιάρος ρολό φιλέτο Pescanova


90 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια corn flour
1 κουταλιά baking powder
220 ml μπύρα
50 γρ. βούτυρο soft
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
4 φέτες ψωμί μόνο την ψίχα μουσκεμένο και στραγγισμένο (για τη σκορδαλιά)
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ½ λεμόνι
80 ml ελαιόλαδο (για τη σκορδαλιά)
50 γρ. soft λιωμένο (για τη σκορδαλιά)
150 γρ. καρυδόψιχα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σχετικές συνταγές