Μπρουσκέτες με γαρίδες και κολοκύθα

Συνταγές Εορταστικές

Μπρουσκέτες με γαρίδες και κολοκύθα

“Μπρουσκέτες με κολοκύθα, τυρί κρέμα και μαριναρισμένες γαρίδες. Ένας υπέροχος συνδυασμός που θα ξετρελάνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
80 λεπτά
Εύκολη
  • Τοποθετούμε το σκεύος με τις γαρίδες στη μεσαία θέση του φούρνου στους 200C για 25′-30′. Ανακατεύουμε τις γαρίδες στα μισά και στο τέλος του χρόνου ψησίματος.
  • Παράλληλα σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σοτάρουμε για ένα λεπτό το σκόρδο και έπειτα το απομακρύνουμε από το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι σταδιακά τις φέτες του ψωμιού και φρυγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε στη μέση την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες με μια μεγάλη μεταλλική κουτάλα.
  • Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα 2 κομμάτια, με τη σάρκα προς τα πάνω σε μια λαδόκολλα, και ψήνουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει η σάρκα. Το ψήσιμο μπορεί να διαρκέσει 30 έως 45 λεπτά.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Με ένα κουτάλι απομακρύνουμε τη μαλακή πλέον σάρκα της κολοκύθας και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη ανακατεύουμε ελαφρώς το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.

Σε μια φέτα ψωμί απλώνουμε 2 κ.σ. πουρέ κολοκύθας και από πάνω 1 κ.σ. τυρί κρέμα. Προσθέτουμε 2 γαρίδες χωρίς το κέλυφος, microgreens και ραντίζουμε με τη μαρινάδα.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

600 γρ. γαρίδες μαριναρισμένες

Γαρίδες Μαριναρισμένες

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στα τρία
8 φέτες ψωμί μπαγκέτα
500 γρ. πουρέ κολοκύθας (θα χρειαστεί μια κολοκύθα 1 κιλού)
120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
microgreens, για το σερβίρισμα