Χταπόδι τηγανιά με φινόκιο, φρέσκο κρεμμυδάκι, τοματίνια, ελιές και κάπαρη

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπόδι τηγανιά με φινόκιο, φρέσκο κρεμμυδάκι, τοματίνια, ελιές και κάπαρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
50 λεπτά
Μέτρια
  1. Για το χταπόδι: τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το χταπόδι μαζί με το φύλλο δάφνης, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε 150 ml νερό και αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει, σκεπασμένο για 35-40 λεπτά.
  3. Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες.
  4. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φοινόκιο στην μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  5. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  6. Σοτάρετε το χταπόδι μαζί με το φοινόκιο για 2-3 λεπτά, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
  7. Προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με την κάπαρη και τις ελιές Καλαμών, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  8. Μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον χυμό λάιμ μαζί με τον φρέσκο μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο Pescanova
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 10 τοματίνια κομμένα στην μέση
  • 2 κουταλιές ελιές Καλαμών ροδέλα
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 100 ml κρασί λευκό
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 2 κουταλιές
  • μαϊντανό ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι