Σαλάτα με baby leaves, γάμπαρη σοτέ, φινόκιο, γραβιέρα και dressing ροδιού

Συνταγές Θαλασσινά

Σαλάτα με baby leaves, γάμπαρη σοτέ, φινόκιο, γραβιέρα και dressing ροδιού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter

Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει. 

25 λεπτά
Εύκολη
  • Κόβετε τα 2 φινόκιο στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Παράλληλα, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
  • Σοτάρετε τις φέτες φινόκιο για 1-2’, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα από το βούτυρο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σβήνετε με τον χυμό μανταρινιού και πορτοκαλιού, προσθέτετε το μέλι και το αφήνετε για 1-2’, μέχρι να γλασάρει.
  • Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετείτε τα υλικά για το dressing: Ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο, χυμό ρόδι, μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο dressing.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τη γάμπαρη για 1-2’, πασπαλίζοντας με το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείτε τα baby leaves, το σοταρισμένο φινόκιο, τις φλοίδες γραβιέρας, το ρόδι, τα αμύγδαλα και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε σε ατομικά μπολ, τοποθετώντας από πάνω τη σοταρισμένη γάμπαρη και λίγο από το dressing.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

12 γάμπαρες Αργεντινής Pescanova

300 γρ. baby σαλάτα της επιλογής σας
2 φινόκιο
Χυμό από 1 μανταρίνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά μέλι
100 γρ. φλοίδες γραβιέρας
120 γρ. ρόδι
120 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροσπασμένα
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
120 γρ. ελαιόλαδο (για το dressing ροδιού)
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο (για το dressing ροδιού)
60 γρ. χυμό ρόδι (για το dressing ροδιού)
1 κουταλιά μέλι (για το dressing ροδιού)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι