Γάμπαρη σοτέ με τοματίνια κονφί, πάνω σε μπισκότο τάρτας, με κρέμα φέτας

Συνταγές Θαλασσινά

Γάμπαρη σοτέ με τοματίνια κονφί, πάνω σε μπισκότο τάρτας, με κρέμα φέτας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter

Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει. 

60 λεπτά
Εύκολη
  • Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και μετά τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
  • Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 15ο C για 30′-35′.
  • Απλώνετε το φύλλο τάρτας σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25’.
  • Όταν το φύλλο τάρτας είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και με ένα πριονωτό μαχαίρι το κόβετε σε στενά παραλληλόγραμμα κομμάτια.
  • Σε ένα multi τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας, τη φέτα, το γάλα, το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
  • Καθαρίζετε τις γαρίδες και τοποθετείτε τα κεφάλια σε ένα μικρό κατσαρολάκι, μαζί με νερό, αρκετό για να σκεπάσει τα κεφάλια της γαρίδας, και το αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνουν 80 ml ζωμός γαρίδας.
  • Σουρώνετε τον ζωμό γαρίδας και τον τοποθετείτε σε ένα δοσομετρητή.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τη γάμπαρη για 1-2’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνετε με το ζωμό γαρίδας, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει ο ζωμός πάνω στις γαρίδες.

Όταν η γάμπαρη είναι έτοιμη, σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το μπισκότο της τάρτας μαζί με τα ντοματίνια, δίπλα τους τις γαρίδες και την κρέμα φέτας, διάσπαρτα στο πιάτο, πασπαλίζοντας με τη φρέσκια ρίγανη.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

2 συσκευασίες γάμπαρη Αργεντινής Pescanova

4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φύλλο τάρτας
Ρίγανη
180 γρ. φέτα
60 γρ. γάλα
80 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
50 γρ. ελαιόλαδο
30 ντοματίνια
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη (για τα ντοματίνια)
4 κουταλιές ελαιόλαδο (για τα ντοματίνια)
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο