Συνταγές Θαλασσινά
Γαρίδα γίγας με ουρά ινδικό


- Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφαιρείτε το εντεράκι και τις ξεπλένετε καλά. Τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
- Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τρίβετε τις τομάτες.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (2-3 λεπτά).
- Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Ρίχνετε τις τριμμένες τομάτες και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Προσθέτετε τα μπαχαρικά, το κάρυ, το κύμινο, το κόλιανδρο και το τσίλι. Ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα.
- Προσθέτετε τις γαρίδες στο τηγάνι και σοτάρετέ για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
- Ρίχνετε το γάλα καρύδας στο τηγάνι και ανακατεύετε απαλά. Μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 7-8 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να μαγειρευτούν πλήρως και η σάλτσα να δέσει.
- Δοκιμάζετε και διορθώνετε με το αλάτι και το πιπέρι αν χρειαστεί.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.
Tip:
- Σερβίρετε τις γαρίδες ζεστές πάνω από αρωματικό ρύζι μπασμάτι ή εναλλακτικά συνοδεύετε με μια δροσερή σαλάτα για αντίθεση στη γεύση.




Συστατικά:
- 500 γρ. γαρίδες γίγας με ουρά
- 2 τομάτες
- 3 τρικολόρε πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- 400 ml γάλα καρύδας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (ή λιγότερο, αν το θέλετε ήπιο)
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φρέσκος κόλιανδρος για γαρνίρισμα