Συνταγές Θαλασσινά

Γαρίδα γίγας με ουρά ινδικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
35 λεπτά
Μέτρια
  • Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφαιρείτε το εντεράκι και τις ξεπλένετε καλά. Τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
  • Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τρίβετε τις τομάτες.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (2-3 λεπτά).
  • Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Ρίχνετε τις τριμμένες τομάτες και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  • Προσθέτετε τα μπαχαρικά, το κάρυ, το κύμινο, το κόλιανδρο και το τσίλι. Ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα.
  • Προσθέτετε τις γαρίδες στο τηγάνι και σοτάρετέ για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  • Ρίχνετε το γάλα καρύδας στο τηγάνι και ανακατεύετε απαλά. Μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 7-8 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να μαγειρευτούν πλήρως και η σάλτσα να δέσει.
  • Δοκιμάζετε και διορθώνετε με το αλάτι και το πιπέρι αν χρειαστεί.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.

    Tip:

  • Σερβίρετε τις γαρίδες ζεστές πάνω από αρωματικό ρύζι μπασμάτι ή εναλλακτικά συνοδεύετε με μια δροσερή σαλάτα για αντίθεση στη γεύση.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Γαρίδες χωρίς κέλυφος με ουρά

  • 2 τομάτες
  • 3 τρικολόρε πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (ή λιγότερο, αν το θέλετε ήπιο)
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκος κόλιανδρος για γαρνίρισμα
Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.