Γαρίδες με λάιμ, πάνω σε λευκή ταραμοσαλάτα

Συνταγές Θαλασσινά

Γαρίδες με λάιμ, πάνω σε λευκή ταραμοσαλάτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Για την ταραμοσαλάτα
    Αφού μουλιάσουμε το ψωμί, το στραγγίζουμε καλά. Σε μπλέντερ βάζουμε τον ταραμά μαζί με το λεμόνι και το κρεμμύδι και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και το ψωμί και πολτοποιούμε. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά τα λιπαρά, μέχρι να φτάσουμε την υφή μους. Αν σφίξει πολύ το μίγμα, αραιώνουμε με το νερό που έχουμε μουλιάσει το ψωμί. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
  2. Για τις γαρίδες
    Σε τηγάνι που καίει, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε το αλατοπίπερο, το σχοινόπρασο, το ξύσμα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μικρές χωρίς κέλυφος
  • αλάτι
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, μουλιασμένο
  • πιπέρι
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
  • 550 ml ηλιέλαιο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 100 γρ. λευκός ταραμάς
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο (για το spread αβοκάντο)