Καλαμαράκια με φινόκιο και σάλτσα κρασιού

Συνταγές Θαλασσινά

Καλαμαράκια με φινόκιο και σάλτσα κρασιού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
20 min
Εύκολη
  • Βάζουμε τα καλαμαράκια σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν τελείως. Τα βάζουμε σε ένα δίσκο και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,  για 4-5′ να ροδίσει ελαφρά.
  • Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδου και σοτάρουμε για 1′.
  • Προσθέτουμε το φινόκιο και τα καλαμαράκια σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 2′.
  • Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την κάπαρη.
  • Αφήνουμε την σάλτσα στην φωτιά για 2′ να πυκνώσει.
  • Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε αμέσως τα καλαμάρια με την πυκνή σάλτσα κρασιού.


    Για το σερβίρισμα

  • Γαρνίρουνε με τέταρτα λεμονιού και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί
  • Προαιρετικά ραντίζουμε με λίγες σταγόνες πράσινο λάδι μαϊντανού.

    Για το λάδι μαϊντανού

  • Θα χρησιμοποιήσουμε 1/2 ματσάκι μαϊντανό και 150 ml ελαιόλαδο.
  • Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια του μαϊντανού.
  • Τα βυθίζουμε για 1′ σε νερό που βράζει.
  • Μετά το ζεμάσμα, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
  • Σουρώνουμε το πράσινο λάδι μαϊντανού και το διατηρούμε σε γυάλινο σκεύος στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

500 γραμ. καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο

30 ml ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1 φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ.κάπαρη ψιλή ξαλμυρισμένη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Τέταρτα λεμονιού για σερβίρισμα
Φρυγανισμένο ψωμί
Λίγο λάδι μαϊντανού στο σερβίρισμα (προαιρετικά)