Καλαμαράκια με φινόκιο και σάλτσα κρασιού

Συνταγές Θαλασσινά

Καλαμαράκια με φινόκιο και σάλτσα κρασιού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
20 min
Εύκολη

Προετοιμασία 10′

Μαγείρεμα 10′

Βάζουμε τα καλαμαράκια σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν τελείως.
Τα βάζουμε σε ένα δίσκο και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 4-5’ να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδου.
Σοτάρουμε για 1’
Προσθέτουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 2’ .
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 2’
Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την κάπαρη.
Αφήνουμε την σάλτσα στην φωτιά για 2’ να πυκνώσει.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε αμέσως τα καλαμάρια με την πυκνή σάλτσα κρασιού.

Για το σερβίρισμα
Γαρνίρουνε με τέταρτα λεμονιού και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Προαιρετικά ραντίζουμε με λίγες σταγόνες πράσινο λάδι μαϊντανού.

Για το λάδι μαϊντανού
Θα χρησιμοποιήσουμε 1/2 ματσάκι μαϊντανό και 150 ml ελαιόλαδο.
Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια του μαϊντανού.
Τα βυθίζουμε για 1’ σε νερό που βράζει.
Μετά το ζεμάσμα, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Τα πολτοποιούμε.
Σουρώνουμε το πράσινο λάδι μαϊντανού και το διατηρούμε σε γυάλινο σκεύος στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 500 γραμ. καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
  • 1 φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ.κάπαρη ψιλή ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Τέταρτα λεμονιού για σερβίρισμα
  • Φρυγανισμένο ψωμί
  • Λίγο λάδι μαϊντανού στο σερβίρισμα (προαιρετικά)