Καλαμάρια με πράσα στην κατσαρόλα

Συνταγές Θαλασσινά

Καλαμάρια με πράσα στην κατσαρόλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
40 λεπτά
Εύκολη
  1. Αποψύχουμε τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε. Κόβουμε στη μέση.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα καλαμάρια για 2 ‘.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5’ περίπου ακόμη.
  4. Συμπληρώνουμε την τριμμένη ντομάτα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 25 ‘ περίπου ή μέχρι να χυλώσει.
  5. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στείβουμε λίγο λεμόνι στο ζεστό φαγητό.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία καλαμάρια ολόκληρα Pescanova
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  •  ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα
  • κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες μέτριες
  • τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι
  • πιπέρι