Καλαμάρια με πράσα στην κατσαρόλα

Συνταγές Θαλασσινά

Καλαμάρια με πράσα στην κατσαρόλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
40 λεπτά
Εύκολη

Αποψύχετε τα καλαμάρια και τα καθαρίζετε. Έπειτα τα κόβετε στη μέση.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε τα καλαμάρια για 2 ‘.

Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα πράσα και συνεχίζετε το σωτάρισμα για 5’ περίπου ακόμη.

Συμπληρώνετε την τριμμένη ντομάτα και το νερό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 25 ‘ περίπου ή μέχρι να χυλώσει.

Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στείβετε λίγο λεμόνι στο ζεστό φαγητό.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία καλαμάρια ολόκληρα Pescanova
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλάτι
  • πιπέρι