Μαριναρισμένες γαρίδες ή γάμπαρη, με μανιτάρια και κρεμώδη πολέντα

Συνταγές από την Αργυρώ

Μαριναρισμένες γαρίδες ή γάμπαρη, με μανιτάρια και κρεμώδη πολέντα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
25 λεπτά
Μέτρια

Για τις γαρίδες ή τη γάμπαρη

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες χωρίς κέλυφος ή τη γάμπαρη, αφού πρώτα την καθαρίσουμε και τη στεγνώσουμε.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Τις αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένες.
  • Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Δεν ανακατεύουμε για να μην κατεβάσουν υγρασία.
  • Προσθέτουμε τις μαριναρισμένες γαρίδες, το βούτυρο και τα αποξηραμένα μανιτάρια (κρατάμε το νερό τους).
  • Σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και 2-3 κουταλιές από το νερό των μανιταριών.
  • Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.

 

Για την πολέντα

  • Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το νερό ή τον ζωμό για να πάρει βράση.
  • Αλατίζουμε κατά βούληση.
  • Ρίχνουμε την πολέντα βροχηδόν και ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα, γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για 25 λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να χυλώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει.
  • Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη.
  • Σερβίρουμε την πολέντα ζεστή και προσθέτουμε τις γαρίδες ή τη γάμπαρη, με τα μανιτάρια.
  • Γαρνίρουμε με φύτρες.

 

Tip: η πολέντα σερβίρεται πάντα ζεστή, για να παραμένει αφράτη, με κρεμώδη υφή.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Για τις γαρίδες

Γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος

Γάμπαρη Αργεντινής

  • 200 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα
  • 10 γρ. άγρια αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Λίγες σταγόνες κονιάκ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κλ. θυμάρι φρέσκο
  • Λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος

 

Για την πολέντα

  • 4 ½ φλ. νερό ή ζωμός
  • 1 φλ. πολέντα
  • Λίγο αλάτι κατά βούληση
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.