Σαλάτα με γάμπαρη, ρόκα και καλαμάρι

Συνταγές Θαλασσινά

Σαλάτα με γάμπαρη, ρόκα και καλαμάρι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Δημιουργούμε ξύσμα από το πορτοκάλι και στη συνέχεια στίβουμε το χυμό του. Βάζουμε μαζί σε ένα μικρό μπολ ξύσμα, χυμό, λάδι, ξίδι, θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατέβουμε.
  2. Κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες και βάζουμε σε μπολ μαζί με τη γάμπαρη αφού την έχουμε αποφλοιώσει και 2 κ.σ. λάδι, αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  3. Ζεσταίνουμε τη σχάρα ψησίματος. Τα καλαμάρια πρέπει να ψήνονται για περίπου 1 λεπτό και η γάμπαρη για περίπου 2-3 λεπτά.
  4. Σε μπολ σαλάτας ανακατεύουμε τα θαλασσινά, τη ρόκα και τον ψιλοκομμένο μάραθο, περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε. Διακοσμούμε με ντοματίνια.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα Pescanova
  • 1 συσκευασία γάμπαρη ολόκληρη Pescanova
  • ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • μάραθο
  • κόκκινο πιπέρι
  • μερικά ντοματίνια για χρώμα (αν θέλουμε)
  • 20 γρ. baby ρόκα