Σαλάτα με γάμπαρη, ρόκα και καλαμάρι

Συνταγές Θαλασσινά

Σαλάτα με γάμπαρη, ρόκα και καλαμάρι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  • Δημιουργήστε ξύσμα από το πορτοκάλι και στη συνέχεια στίψτε το χυμό του.
  • Βάλτε μαζί σε ένα μικρό μπολ ξύσμα, χυμό, λάδι, ξίδι, θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατέψτε τα.
  • Βάζετε το κομμένο και καθαρισμένο καλαμάρι σε μπολ μαζί με τη γάμπαρη αφού την έχετε αποφλοιώσει και 2 κ.σ. λάδι, αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  • Ζεσταίνετε τη σχάρα ψησίματος. Τα καλαμάρια πρέπει να ψήνονται για περίπου 1 λεπτό και η γάμπαρη για περίπου 2-3 λεπτά.
  • Σε μπολ σαλάτας ανακατεύετε τα θαλασσινά, τη ρόκα και τον ψιλοκομμένο μάραθο, και έπειτα περιχύνετε με τη σος και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Διακόσμήστε με ντοματίνια.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο Pescanova

1 συσκευασία γάμπαρη ολόκληρη Pescanova

Ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι
2 κ.σ. λευκό ξίδι
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
Μάραθο
Κόκκινο πιπέρι
Μερικά ντοματίνια για χρώμα (αν θέλουμε)
20 γρ. baby ρόκα