Σαλάτα με γάμπαρη, ρόκα και καλαμάρι

Συνταγές Θαλασσινά

Σαλάτα με γάμπαρη, ρόκα και καλαμάρι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Δημιουργήστε ξύσμα από το πορτοκάλι και στη συνέχεια στίψτε το χυμό του. Βάλτε μαζί σε ένα μικρό μπολ ξύσμα, χυμό, λάδι, ξίδι, θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατέψτε τα.

Βάζετε το κομμένο και καθαρισμένο καλαμάρι σε μπολ μαζί με τη γάμπαρη αφού την έχετε αποφλοιώσει και 2 κ.σ. λάδι, αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Ζεσταίνετε τη σχάρα ψησίματος. Τα καλαμάρια πρέπει να ψήνονται για περίπου 1 λεπτό και η γάμπαρη για περίπου 2-3 λεπτά.

Σε μπολ σαλάτας ανακατεύετε τα θαλασσινά, τη ρόκα και τον ψιλοκομμένο μάραθο, και έπειτα περιχύνετε με τη σος και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Διακόσμήστε με ντοματίνια.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο Pescanova
  • 1 συσκευασία γάμπαρη ολόκληρη Pescanova
  • Ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • Μάραθο
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Μερικά ντοματίνια για χρώμα (αν θέλουμε)
  • 20 γρ. baby ρόκα