
Συνταγές Ψάρια
Σολομός με κρούστα αρωματικών μπαχαρικών και πατατοσαλάτα


- Αποψύχετε τα φιλέτα σολομού και τα στεγνώνετε καλά.
- Βάζετε σε μπολ το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά (αλάτι, πάπρικα, κόλιανδρο, κύμινο και σουμάκ) και ανακατεύετε.
- Αλείφετε τα φιλέτα σολομού με την πάστα μπαχαρικών και τα αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ακουμπάτε τα φιλέτα σολομού σε ταψί καλυμμένο με χαρτί φούρνου και τα ψήνετε στους 200ο C για 10 λεπτά περίπου.
- Μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιάτα και τα περιχύνετε με όσα υγρά έμειναν στο ταψί.
- Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις ξεφλουδίζετε και με ένα πιρούνι τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
- Χτυπάτε καλά το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τα μυρωδικά και περιχύνετε τις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε την πατατοσαλάτα με κάπαρη.
- Σερβίρετε τα φιλέτα σολομού με την πατατοσαλάτα και πασπαλίζετε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα κόλιανδρου.




Συστατικά:
- 1 συσκευασία φιλέτο σολομού Ατλαντικού PESCANOVA
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γλ. κύμινο
- ½ κ.γλ. σουμάκ
- ½ κ.γλ. κόλιανδρο
- 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γλ. ανθός αλατιού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Τρυφερά φύλλα κόλιανδρου
- 500 γρ. πατάτες
- 60 ml. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. άνηθος και μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. κάπαρη