Σολομός με κρούστα αρωματικών μπαχαρικών και πατατοσαλάτα

Συνταγές Ψάρια

Σολομός με κρούστα αρωματικών μπαχαρικών και πατατοσαλάτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
40 λεπτά
Εύκολη
  • Αποψύχετε τα φιλέτα σολομού και τα στεγνώνετε καλά.
  • Βάζετε σε μπολ το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά (αλάτι, πάπρικα, κόλιανδρο, κύμινο και σουμάκ) και ανακατεύετε.
  • Αλείφετε τα φιλέτα σολομού με την πάστα μπαχαρικών και τα αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Ακουμπάτε τα φιλέτα σολομού σε ταψί καλυμμένο με χαρτί φούρνου και τα ψήνετε στους 200ο C για 10 λεπτά περίπου.
  • Μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιάτα και τα περιχύνετε με όσα υγρά έμειναν στο ταψί.
  • Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις ξεφλουδίζετε και με ένα πιρούνι τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Χτυπάτε καλά το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τα μυρωδικά και περιχύνετε τις πατάτες.
  • Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε την πατατοσαλάτα με κάπαρη.
  • Σερβίρετε τα φιλέτα σολομού με την πατατοσαλάτα και πασπαλίζετε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα κόλιανδρου.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλ. κύμινο
  • ½ κ.γλ. σουμάκ
  • ½ κ.γλ. κόλιανδρο
  • 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γλ. ανθός αλατιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Τρυφερά φύλλα κόλιανδρου
  • 500 γρ. πατάτες
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. άνηθος και μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. κάπαρη
Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.