Καλαμάρι στην κατσαρόλα κοκκινιστό με κρεμμύδια και πράσα

Συνταγές Θαλασσινά

Καλαμάρι στην κατσαρόλα κοκκινιστό με κρεμμύδια και πράσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
2 ώρες
Εύκολη
  1. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα πράσα σε χοντρές φέτες, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και χοντροκόβετε τα κρεμμύδια.
  2. Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε τα καλαμάρια για 1’, προσθέτετε τα κρεμμύδια μαζί με τα πράσα και το σκόρδο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα πράσα και το σκόρδο για 3-4’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Προσθέτετε το μπαχάρι μαζί με τη δάφνη, τον πελτέ ντομάτας, το μέλι και σβήνετε με το κόκκινο κρασί και τέλος προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τη ντομάτα κονκασέ και τον ζωμό λαχανικών.
  6. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το θυμάρι, σκεπάζετε τη σοτέζα και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι και να δέσει η σάλτσα.
  7. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα το καλαμάρι με τα κρεμμύδια και τα πράσα, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία καλαμάρι Ινδίας Pescanova
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσο
  • 80 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι