Χταπόδι σοτέ με λεμόνι και ρίγανη σερβιρισμένο με χούμους

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπόδι σοτέ με λεμόνι και ρίγανη σερβιρισμένο με χούμους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter

Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει. 

50 λεπτά
Εύκολη

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε τα λαχανικά για το χταπόδι, το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο.

Για το χταπόδι:
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το καρότο για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το χταπόδι μαζί με το φύλλο δάφνης, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε 150 ml νερό και αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει, σκεπασμένο για 35-40 λεπτά.

Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες.

Σε ένα μίξερ προσθέτετε τα βρασμένα ρεβίθια, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ταχίνι, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Όταν είναι έτοιμο δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και αναλόγως προσθέτετε.

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει ένα απαλό χρώμα, σβήνετε με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και πασπαλίζετε με την φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη.

Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το χούμους με το χταπόδι από πάνω και τελειώνετε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο Pescanova

3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρό πράσο
1 καρότο
50 ml λευκό κρασί
250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
30 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. ταχίνι
½ κουταλάκι κύμινο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
4 κουταλιές ελαιόλαδο (για την τηγανιά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι