Χταπόδι στιφάδο με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπόδι στιφάδο με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Για το χταπόδι
Αχνίζετε το χταπόδι, σκεπασμένο για 25 λεπτά, χωρίς να το ξεπαγώσετε, μαζί με δάφνη, μπαχάρι και το κλωνάρι δεντρολίβανο, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις κρυώσει, το κόβετε σε χοντρά κομμάτια και το βάζετε σε ένα μπολ.

Για το στιφάδο
Καθαρίζετε τα κοκκάρια και τα χαράζετε σταυρωτά στο κάτω μέρος, για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα. Σε βαθύ τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κοκκάρια μαζί με το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνετε με τη μαυροδάφνη, προσθέτετε το κομμένο χταπόδι, το μέλι και την κρέμα βαλσάμικο. Σκεπάζετε με βραστό νερό και μαγειρεύετε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο Pescanova ή
  • 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, για το άχνισμα
  • 12 κρεμμυδάκια κοκκάρια, για στιφάδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • Μαυροδάφνη για το σβήσιμο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο