Χταπόδι στιφάδο με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπόδι στιφάδο με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Για το χταπόδι
    Αχνίζουμε το χταπόδι, σκεπασμένο για 25 λεπτά, χωρίς να το ξεπαγώσουμε, μαζί με δάφνη, μπαχάρι και το κλωνάρι δεντρολίβανο, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Για το στιφάδο
    Καθαρίζουμε τα κοκκάρια και τα χαράζουμε σταυρωτά στο κάτω μέρος, για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κοκκάρια μαζί με το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, προσθέτουμε το κομμένο χταπόδι, το μέλι και την κρέμα βαλσάμικο. Σκεπάζουμε με βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
  • 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, για το άχνισμα
  • 12 κρεμμυδάκια κοκκάρια, για στιφάδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • μαυροδάφνη για το σβήσιμο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο