Τηγανητό καλαμάρι a l’anglais με αϊολί βασιλικού

Συνταγές Θαλασσινά

Τηγανητό καλαμάρι a l’anglais με αϊολί βασιλικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Για την κρούστα
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη γαλέτα και το ξύσμα από το λεμόνι.

Για το καλαμάρι
Κόβετε το καλαμάρι σε φέτες, πάχους όσο ο δείκτης μας. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Σε άλλο μπολ σπάτε τα αυγά και τα χτυπάτε μαζί με το νερό. Στο τρίτο μπολ βάζετε την κρούστα από τη γαλέτα. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε πανέ a l’anglais. Περνάτε το καλαμάρι από το αλεύρι, το τινάζετε καλά, και έπειτα το περνάτε από το αυγό. Αφού το στραγγίσσετε, το πανάρετε με την κρούστα. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε σε κάθε ροδέλα, από 2 φορές. Τηγανίζετε σε ηλιέλαιο, στους 200°, μέχρι να ροδίσει το καλαμάρι.

Για την αϊoλί βασιλικού
Σε μπλέντερ χτυπάτε το χυμό λεμόνι με το σκόρδο και τον βασιλικό. Ενσωματώνετε το μίγμα αυτό με τη μαγιονέζα και το πέστο βασιλικού.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία καλαμάρια ολόκληρα Pescanova
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι για πανάρισμα
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 4 αυγά
  • 60 ml νερό
  • 1 κ.γ. κοφτό γλυκιά πάπρικα
  • 10 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • Γαλέτα για το πανάρισμα
  • 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
  • Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι