Γαριδομακαρονάδα με τοματάκι Σαντορίνης

Συνταγές από Ελλάδα

Γαριδομακαρονάδα με τοματάκι Σαντορίνης

Σαλπάρουμε για Σαντορίνη!
Ένα νησί που ξετυλίγει μπροστά στον επισκέπτη το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Το ενεργό ηφαίστειο σήμα κατατεθέν, μαγεύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, όπως και ο γαστρονομικός πλούτος, με προϊόντα δημοφιλή παγκοσμίως. Τα κρασιά, η φάβα, η κάπαρη και τα ΠΟΠ ντοματάκια Σαντορίνης, είναι μόλις μερικά από αυτά και ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο άρωμα και τη γλυκιά γεύση τους.

Πάμε να φέρουμε γεύσεις Σαντορίνης στην κουζίνα μας;
Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας ετοίμασε μια υπέροχη συνταγή με ζουμερές Γαρίδες Pescanova και γλυκά ντοματάκια, που συνθέτουν την τέλεια γαριδομακαρονάδα και φέρνουν θαλασσινή γεύση στο πιάτο μας, όπου κι αν βρισκόμαστε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
40 λεπτά
Εύκολη

Εκτέλεση:

  • Κόβετε τα μισά τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο
  • Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι al dente
  • Όσο βράζουν τα ζυμαρικά τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ τα υπόλοιπα τοματίνια και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν
  • Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ώστε να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα
  • Προσθέτετε τα τοματίνια από το μπλέντερ, τα αφήνετε να πάρουν μία βράση και προσθέτετε τις γαρίδες μαζί με τα κομμένα τοματίνια και τα λιγκουίνι, με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν
  • Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα
  • Σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με την ψιλοκομμένη ρίγανη
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος Pescanova

250 γραμμάρια λιγκουίνι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμμάρια τοματίνια Σαντορίνης
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι