Χταποδοκεφτέδες με κριθαροκουλούρα Καλύμνου

Συνταγές από Ελλάδα

Χταποδοκεφτέδες με κριθαροκουλούρα Καλύμνου

Σαλπάρουμε για Κάλυμνο!
Το νησί των σφουγγαράδων, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, θα σας χαρίσει φυσική ελληνική ομορφιά και αυθεντικότητα. Στην Κάλυμνο θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, αλλά και πρωτότυπες εμπειρίες όπως η αναρρίχηση και η κατάδυση, και φυσικά λαχταριστές βουτιές στις νοστιμιές της τοπικής κουζίνας!

Πάμε να φτιάξουμε στη δική μας κουζίνα τους χταποδοκεφτέδες;
Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας δείχνει πως να ετοιμάσουμε τον ξακουστό μεζέ του πανέμορφου αυτού νησιού. Με τις διάσημες κρίθινες κουλούρες Καλύμνου, και το τρυφερό Χταπόδι Pescanova, φέρνουμε τη φρεσκάδα του νησιού στο πιάτο σας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
1 ώρα και 20 λεπτά
Μέτρια

Εκτέλεση:

  • Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το χταπόδι μαζί με την δάφνη και λευκό κρασί
  • Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα πλοκάμια του χταποδιού να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για 45-50 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος τους
  • Όση ώρα βράζουν τα πλοκάμια, ψιλκόβετε τα κρεμμύδια, μαζί με το σκόρδο και τον μαϊντανό και μουλιάζετε το ψωμί σε νερό
  • Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την κατσαρόλα, και το κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό
  • Χοντροκόβετε τα πλοκάμια του χταποδιού, τα τοποθετείτε σε ένα μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν την υφή χοντροκομμένου κιμά
  • Έπειτα, το τοποθείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί καλά στραγγισμένο, τα παξιμάδια τριμμένα, τα αυγά, τον μαϊντανό, το θρούμπι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομογενοποίηση του μείγματος
  • Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3-4 δάχτυλα ηλιέλαιο
  • Πλάθετε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες, τους περνάτε από το αλεύρι, τους τηγανίζετε για συνολικά 3-4 λεπτά και από τις 2 μεριές
  • Όταν οι κεφτέδες είναι έτοιμοι τους αποσύρετε από το τηγάνι και τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο
  • Σερβίρετε τους χταποδοκεφτέδες στο κέντρο του τραπεζιού με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

2 συσκευασίες χταπόδι πλοκάμι Pescanova

1 φύλλο δάφνης
120 ml λευκό κρασί
150 γραμμάρια ψίχα ζυμωτό χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο
100 γραμμάρια κρίθινα παξιμάδια
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλάκια θρούμπι αποξηραμένο
2 αυγά
Αλεύρι για πανάρισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι