
Σαλπάρουμε για Άνδρο!
Στο πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί μας, απολαμβάνετε το φυσικό τοπίο, που συνδυάζει τις άγριες κυκλαδιτικές ομορφιές με την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά που “δροσίζουν” το νησί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις ντόπιες νοστιμιές, όπως το διάσημο βολάκι Άνδρου, ένα τυρί με μακρόχρονη παράδοση. Το όνομά του το παίρνει από το σχήμα του: πλάθεται σε σχήμα “σβώλου”, σαν αχλαδάκι και μπορούμε να το απολαύσουμε σαν φέτα όταν είναι φρέσκο, ενώ όταν ωριμάσει, η γεύση του θυμίζει πικάντικο κεφαλοτύρι.
Σας ανοίξαμε την όρεξη;
Πάμε στην κουζίνα μας, να ετοιμάσουμε και εμείς μία θαλασσινή νοστιμιά.
Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, εμπνεύστηκε από αυτό το υπέροχο παραδοασιακό τυράκι, και δημιούργησε ένα σαγανάκι, που απογειώνεται με την πλούσια γεύση της Γάμπαρη Pescanova.