Χταπόδι καπαμά από την Ιθάκη

Συνταγές από Ελλάδα

Χταπόδι καπαμά από την Ιθάκη

Σαλπάρουμε για Ιθάκη!
Ας ονειρευτούμε ότι ταξιδεύουμε στο πανέμορφο αυτό νησί, μέσα από τις τοπικές σπεσιαλιτέ και συγκεκριμένα το διάσημο χταπόδι καπαμά. Καπαμά ονομάζουμε τον τρόπο μαγειρέματος σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, και όλα τα υλικά της συνταγής κομμένα σε μικρά κομμάτια. Με τον τρόπο αυτό μαγειρεύεται το μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας, ενώ στα Επτάνησα, γίνεται και στο χταπόδι. Η ντομάτα, το σέλινο και ο μαραθόσπορος ολοκληρώνουν την συνταγή αυτή.

Λιγουρεύεστε ήδη μια μπουκιά από το χταποδάκι αυτό;
Με την μυθική συνταγή με χταπόδι Pescanova, φέρνουμε τα αρώματα του νησιού και της τέχνης του καπαμά στην κουζίνα σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Εύκολη

Εκτέλεση:

  • Κόβετε τα κρεμμύδια, το καρότο, και το σέλινο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες, και ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα φύλλα του σέλινου
  • Χωρίζετε τα πλοκάμια των χταποδιών
  • Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
  • Σοτάρετε τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Προσθέτετε το χταπόδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, για να ξεκινήσει να βγάζει τα υγρά του
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει 5-6 λεπτά, να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και προσθέτετε το φύλλο δάφνης μαζί με τις τριμμένες και τις ψιλοκομμένες τομάτες
  • Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά
  • Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο και έχει δέσει η σάλτσα προσθέτετε το μάραθο και το δενδρολίβανο, το αφήνετε να πάρει μία βράσει και αποσύρετε από την φωτιά
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

2 συσκευασίες χταπόδι Pescanova
octopus
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα τους
1 καρότο
1 φύλλο δάφνης
120 ml λευκό κρασί
2 τομάτες τριμμένες
2 τομάτες ψιλοκομμένες
3 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι