Καλαμαράκι τηγανιά με φάβα Λήμνου

Συνταγές από Ελλάδα

Καλαμαράκι τηγανιά με φάβα Λήμνου

Σαλπάρουμε για Λήμνο!
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα νησί; Στη Λήμνο θα βρείτε πανέμορφες παραλίες, θα θαυμάσετε το εντυπωσιακό ηφαιστειογενές τοπίο, και θα απολαύσετε ντόπιους μεζέδες. Το νησί έχει μεγάλη παράδοση και ιστορία σε τοπικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, μέλι, σιτηρά, αλλά και κρασιά, τα οποία λόγω του ηφαιστειογενούς εδάφους φέρουν ιδιαίτερη γεύση.

Πάμε να βάλουμε γεύση από Λήμνο και στην κουζίνα μας;
Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου εμπνεύστηκε από τον άφκο – φάβα Λήμνου και δημιούργησε μια υπέροχη συνταγή που απογειώνεται με το τρυφερό Καλαμαράκι Pescanova. Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή, με έξτρα ευκολία που δίνει το καθαρισμένο και κομμένο Καλαμάρι Pescanova.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
50 λεπτά
Μέτρια

Εκτέλεση:

Για την φάβα Λήμνου: 

  • Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό, χωρίς να πάρει χρώμα
  • Προσθέτετε την φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα
  • Συνεχίζετε, συμπληρώνοντας με νερό μέχρι να φτάσει 3-4 δάχτυλά πάνω από την φάβα και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας την να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά
  • Συμπληρώνετε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη
  • Μόλις είναι έτοιμη την σουρώνετε, κρατώντας τα υγρά που έχουν μείνει, και την περνάτε από ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • Συμπληρώνετε υγρά από αυτά που κρατήσατε μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή
  • Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καλαμαράκια σε μικρά μπαστουνάκια

Για το καλαμαράκι Pescanova:

  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
  • Σοτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά το καλαμάρι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κάπαρη για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά
  • Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα την φάβα, από πάνω το καλαμάρι και τέλος λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο Pescanova

3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γραμμάρια κάπαρη ξαρμυρισμένη
50 ml λευκό κρασί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την φάβα:
1 φλιτζάνι φάβα Λήμνου
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι