Φιλέτο Mπακαλιάρου με Romesco Sauce

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 35 λεπτά
Recipe Persons 2 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία φιλέτο μπακαλιάρου Pollock Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
60 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
30 ml ελαιόλαδο
6 πιπεριές Φλωρίνης
2 ώριμες μικρές τομάτες
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Για την sauce: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C. Τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης ολόκληρες, σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τις βάζετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους.
  2. Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το φούρνο, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, το οποίο κλείνετε καλά με μεμβράνη, έτσι ώστε οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε την φλούδα πολύ εύκολα.
  3. Αφαιρείτε τη φλούδα και τα σπόρια, τις κόβετε σε κυβάκια και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Κόβετε τις τομάτες σε κυβάκια, αφού έχετε αφαιρέσει τα σπόρια, και τις προσθέτετε στο μπολ με τις πιπεριές Φλωρίνης.
  4. Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και καβουρδίζετε τα φουντούκια, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Τέλος, βάζετε τα 30 ml ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύδι, την καπνιστή πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  6. Για το φιλέτο: Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ψήνετε τα φιλέτα μπακαλιάρου για 3-4 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Σερβίρισμα: Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα την romesco sauce με τα φιλέτα μπακαλιάρου, τον φρέσκο βασιλικό και πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μύδια Μεσογείου ψίχα
Η Νο 1 ΠΟΠ επιτυχία μας!
Χταπόδι πλοκάμι
Όσο μαλακό θέλεις το χταπόδι!
Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης
«PESCANOVA μαγειρεύω» Πένες με Γαρίδες και Σπανάκι
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
FISH STICKS ΑΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
ΘΡΑΨΑΛΟ ΡΟΔΕΛΕΣ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!