Γλώσσα φιλέτο στον φούρνο ψημένο με κολοκυθάκι, φινόκιο και φρέσκα μυρωδικά

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 35 λεπτά
Recipe Persons 2 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία φιλέτο γλώσσας Pescanova
2 κολοκυθάκια
2 φινόκιο
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 ml κρασί λευκό
ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
3 κουταλιές κάπαρη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
100 ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια, τα φινόκιο και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες.
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια μαζί με τα φινόκιο και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαραθούν ελαφρώς, αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί αποσύρετε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα απλώνετε σε ένα πυρέξ.
  5. Προσθέτετε την κάπαρη μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό λαχανικών.
  6. Τοποθετείτε πάνω στα λαχανικά τα φιλέτα γλώσσας, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
  7. Όταν τα φιλέτα γλώσσας είναι έτοιμα, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα λαχανικά με τα φιλέτα γλώσσας πασπαλίζοντας με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά από πάνω.
«PESCANOVA μαγειρεύω» Γαριδομακαρονάδα
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Σνίτσελ Φιλέτου Μπακαλιάρου
Τραγανά & Πεντανόστιμα
Μύδια Μεσογείου ψίχα
Η Νο 1 ΠΟΠ επιτυχία μας!
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΕ ΟΥΡΑ
ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΕΣ