Συνταγές της Αργυρώς

Σολομός της Αργυρώς με σάλτσα ντομάτας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
35 λεπτά
Εύκολη

Εκτέλεση 

  • Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα σολομού. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και αλείφουμε ολόγυρα με σταγόνες ελαιόλαδου.
  • Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο για 3-4′ να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα μπολ.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τον σολομό και σοτάρουμε για 1’ από κάθε πλευρά. Τον βγάζουμε σε σκεύος τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3’.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’ και έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2-3’.
  • Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5’.
  • Προσθέτουμε το ξινόγαλο ή την κρέμα και μαγειρεύουμε για 2’.
  • Ξαναβάζουμε τον σολομό στην κρεμώδη σάλτσα ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3’ μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει.
  • Αποσύρουμε  από την εστία και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε βρασμένο πλιγούρι στα πιάτα, σερβίρουμε από 1 φιλέτο και περιχύνουμε με σάλτσα.
  • Πασπαλίζουμε τα πιάτα με τραγανό λουκάνικο. Απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Για το σολομό με σάλτσα ντομάτας

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτες λεπτές χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια
  • 250 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 50 γρ. ξινόγαλο ή κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μπούκοβο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βρασμένο πλιγούρι (ή ρύζι για το σερβίρισμα)