Συνταγές της Αργυρώς
Σολομός της Αργυρώς με σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα σολομού. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και αλείφουμε ολόγυρα με σταγόνες ελαιόλαδου.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο για 3-4′ να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τον σολομό και σοτάρουμε για 1’ από κάθε πλευρά. Τον βγάζουμε σε σκεύος τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3’.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’ και έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2-3’.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5’.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλο ή την κρέμα και μαγειρεύουμε για 2’.
- Ξαναβάζουμε τον σολομό στην κρεμώδη σάλτσα ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3’ μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει.
- Αποσύρουμε από την εστία και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για το σερβίρισμα
- Βάζουμε βρασμένο πλιγούρι στα πιάτα, σερβίρουμε από 1 φιλέτο και περιχύνουμε με σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε τα πιάτα με τραγανό λουκάνικο. Απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.
Συστατικά:
Για το σολομό με σάλτσα ντομάτας
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
4 φέτες λεπτές χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο
-
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
10 ντοματίνια
-
250 γρ. τριμμένη ντομάτα
-
50 γρ. ξινόγαλο ή κρέμα γάλακτος
-
Λίγο μπούκοβο
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Βρασμένο πλιγούρι (ή ρύζι για το σερβίρισμα)