Χταπόδι με πετιμέζι, πάνω σε φάβα Σαντορίνης, αρωματισμένη με μαστίχα

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
130 γρ. κρεμμύδι ξερό
αλάτι
50 ml λικέρ μαστίχα
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
650 ml νερό
70 γρ. καρότα
190 γρ. πατάτα
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
90 ml χυμό λεμόνι
2 κ.σ. σχοινόπρασο
100 ml βαλσάμικο ξύδι, λευκό
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο Pescanova
1 φλιτζάνι φάβα
2 κουταλιές πετιμέζι
  1. Για το χταπόδι
    Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κατεψυγμένο χταπόδι μαζί με το ξύδι, το μπαχάρι, το δεντρολίβανο και τη δάφνη, για 30 λεπτά. Αποσύρουμε και κρυώνουμε.
    Σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το χταπόδι, κομμένο σε χοντρές ροδέλες, σβήνουμε με το πετιμέζι και μόλις καραμελώσει, αποσύρουμε.
  2. Για τη φάβα Σαντορίνης
    Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φάβα, τα καρότα, κομμένα σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες, την πατάτα σε κύβους και τη δάφνη. Ξαφρίζουμε και μετά χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε, για 30 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το νερό, περνάμε με ραβδομπλέντερ και ομογενοποιούμε με ελαιόλαδο. Διορθώνουμε με λεμόνι και αλατοπίπερο, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο.

Tips:
Βεντούζες προς τα κάτω στο τηγάνισμα
Ξάφρισμα στη φάβα
Βγάζουμε το δαφνόφυλλο πριν το μπλέντερ

Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης
«PESCANOVA μαγειρεύω» Πένες με Γαρίδες και Σπανάκι
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ
Τρυφερές και ζουμερές!
Σνίτσελ Φιλέτου Μπακαλιάρου
Τραγανά & Πεντανόστιμα
Καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο
Μαλακό και ζουμερό
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΕ ΟΥΡΑ
ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΕΣ