Χταποδόπιτα

Συνταγές Θαλασσινά

Χταποδόπιτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
2 ώρες
Μέτρια

Βράζετε σε νερό το χταπόδι με τα φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει.

Παράλληλα, σωτάρετε για μερικά λεπτά σε ελαιόλαδο τα καρότα, το φινόκιο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες.

Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομματάκια του ενός εκατοστού, τα προσθέτετε στα παραπάνω υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο. Λαδώνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και στρώνετε τα 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντάς τα και ενδιάμεσα. Στρώνετε τη γέμιση και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, την πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170o C για μια ώρα. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για λίγο, πριν την σερβίρετε.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή χταπόδι πλοκάμι PESCANOVA
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 50 ml ελαιόλαδο για τη γέμιση
  • 50 ml ηλιέλαιο για τα φύλλα
  • 50 ml ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 6 χωριάτικα φύλλα,σουσάμι για πασπάλισμα
  • 2 καρότα, κομμένα ροδέλες
  • 1 φινόκιο, λεπτοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα ροδέλες
  • 4 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι