Γάμπαρη Αργεντινής με κανταΐφι και προσούτο

Συνταγές Εορταστικές

Γάμπαρη Αργεντινής με κανταΐφι και προσούτο

“Ένα υπέροχο πάντρεμα της γαρίδας και του προσούτο, τυλιγμένο με κανταΐφι και σερβιρισμένο με sauce aioli. Ιδανικό ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
25 λεπτά
Εύκολη
  • Ξεμπερδεύουμε προσεκτικά τη ζύμη για το καταΐφι.
  • Απλώνουμε μια λωρίδα και την κόβουμε σε μήκος 20 εκατοστά και πλάτος 5 εκατοστά.
  • Περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε από πάνω ένα κομμάτι προσούτο και στη συνέχεια μια γαρίδα.
  • Τυλίγουμε σφιχτά τη γαρίδα στη ζύμη και το προσούτο.
  • Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη, το προσούτο και τις γαρίδες.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  • Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε 5-6 γαρίδες και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.
  • Σερβίρουμε με τη sauce aioli.

Για τη sauce aioli
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη sauce και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.

6 comensales 6 comensales 6 comensales 6 comensales 6 comensales 6 comensales
Συνταγή για 6 άτομα

Συστατικά:

12 γάμπαρες Αργεντινής

350 γρ. Φύλλο κανταΐφι
150 γρ., βούτυρο λιωμένο
12 φέτες προσούτο, πολύ λεπτές
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη sauce aioli
150 γρ. μαγιονέζα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. λεμονοθύμαρο, ξερό
Χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα