Συνταγές Εορταστικές

Ψητή Γάμπαρη Αργεντινής με baby πατάτες και dressing μαϊντανού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
40 λεπτά
Εύκολη
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 210°C.
  • Κόψτε τις baby πατάτες στη μέση και τοποθετήστε τες σ’ ένα μεγάλο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, ιδανικά στη μισή πλευρά.
  • Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τσίλι και ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατέψτε να πάει παντού.
  • Ψήστε για 20-22 περίπου λεπτά.
  • Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και στην πλευρά που είναι άδεια τοποθετήστε τη γαμπαρη καθαρισμένη ή όπως είναι.
  • Προσθέστε και εδώ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τσίλι και ελαιόλαδο και ψήστε για αλλά 5 λεπτά.
  • Αφαιρέστε από το φούρνο και ετοιμάστε το dressing.
  • Στο μούλτι ανακατέψτε όλα τα υλικά του dressing και χτυπήστε καλά μέχρι να ενωθούν όσο πιο καλά γίνεται.
  • Σερβίρετε σε κάθε πιάτο λίγο από τις πατάτες, από τη γαμπαρη και περιχύστε με το dressing μαϊντανού.
5 comensales 5 comensales 5 comensales 5 comensales 5 comensales
Συνταγή για 5 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία Γάμπαρη Αργεντινής Pescanova

1 κιλό πατάτες baby
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Τσίλι (σε σκόνη)

Για το dressing μαϊντανού:

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
130 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο αλάτι