Συνταγές Ψάρια

Τηγανητός μπακαλιάρος σε κουρκούτι μπύρας, με σκορδαλιά από πατζάρι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Για το κουρκούτι
    Σε μπολ ανάμιξης ανακατεύουμε την μπύρα, το νερό, τα 2 αλεύρια, τo μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λάιμ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο χυλό.
    Αφήνουμε στην άκρη στο ψυγείο το μίγμα να ξεκουραστεί, μέχρι να φτιάξουμε τη σκορδαλιά από πατζάρι.
  2. Για τη σκορδαλιά από πατζάρι
    Στο μίξερ βάζουμε τα πατζάρια και τις πατάτες μαζί με το σκόρδο, το ξύδι και το ελαιόλαδο και ομογενοποιούμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  3. Για τον μπακαλιάρο
    Κόβουμε τον μπακαλιάρο στο επιθυμητό σχήμα. Πουδράρουμε τον μπακαλιάρο με αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και παράλληλα περνάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το κουρκούτι. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

 

  • 1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό Pescanova
  • 400 γρ. έτοιμα, βρασμένα πατζάρια
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 ml νερό
  • 1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 180 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 400 γρ. πατάτες βρασμένες κομμένες σε κυβάκια
  • 220 ml μπύρα