Μακαρόνια με σολομό της Αργυρώς

Συνταγές της Αργυρώς

Μακαρόνια με σολομό της Αργυρώς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
10 min
Εύκολη

Εκτέλεση

Τα μακαρόνια
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1’ λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.

Ο σολομός
Αλείφουμε τα φιλέτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα.
Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση για 2 ½ λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2’.
Τα βγάζουμε σε σκεύος και τα χωρίζουμε σε κομμάτια.

Η σάλτσα
Στο ίδιο σκεύος βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και τα ντοματίνια.
Σοτάρουμε για 2’ και σβήνουμε με την βότκα.
Προσθέτουμε τα φιλέτα, το τυρί κρέμα και τα ζυμαρικά όπως στάζουν με το νερό τους.
Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως με λίγο άνηθο και ξύσμα λάιμ.

2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

Υλικά
Για τα μακαρόνια

  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια τρυφερά
  • 4 ντοματίνια
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
  • Λίγο άνηθο
  • Ξύσμα λάιμ