Φιλέτο γλώσσα σοτέ, σερβιρισμένη με σοταρισμένο σπανάκι και φέτα

Συνταγές Ψάρια

Φιλέτο γλώσσα σοτέ, σερβιρισμένη με σοταρισμένο σπανάκι και φέτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30 λεπτά
Εύκολη
  1. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, ψιλοκόβετε το πράσο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο soft. Σοτάρετε το πράσο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3’ μέχρι να μαραθούν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και στη συνέχεια προσθέτετε το ξύσμα, τον χυμό λάιμ, τον μαϊντανό, τον άνηθο και την τριμμένη φέτα, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
  4. Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο soft. Σοτάρετε τα φιλέτα γλώσσας καλά και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για 2-3’.
  5. Όταν τα φιλέτα γλώσσας είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα, βάζοντας το σοταρισμένο σπανάκι για βάση και πάνω του τα φιλέτα γλώσσας.
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία φιλέτο γλώσσας Pescanova
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές soft βούτυρο
  • 800 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 μικρό πράσο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
  • 120 γρ. φέτα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι