Chips καλαμαριού

Συνταγές Θαλασσινά

Chips καλαμαριού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Εύκολη
  • Κόβετε τα καλαμαράκια κατά μήκος και τα αλευρώνετε με το καρυκευμένο αλεύρι. Ανακατεύετε το τρίμμα ψωμιού, με τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού για να ετοιμαστεί το μείγμα παναρίσματος.
  • Περιχύνετε τα καλαμαράκια με το χυμό λεμονιού και τα πανάρετε με το μείγμα. Τα απλώνετε σε ένα ταψί –  πυρέξ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C, για 25’ περίπου.
  • Πλένετε καλά τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Σε ταψί στρώνετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τις γλυκοπατάτες. Τις ανακατεύετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι.
  • Ψήνετε στους 1600 C για 20′ στον αέρα.
  • Γυρίζετε τα τσιπς γλυκοπατάτας από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 20′.Καταναλώνετε τα καλαμαράκια και τα τσιπς γλυκοπατάτας ζεστά.Προαιρετικά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια σως ταρτάρ.

 

3 comensales 3 comensales 3 comensales
Συνταγή για 3 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία καλαμάρια κομμένα και καθαρισμένα Pescanova

Καλαμάρι κομμένο και καθαρισμένο

 

100 γρ. αλεύρι καρυκευμένο με αλάτι και πιπέρι
200 γρ. τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιάς
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμό από 2 λεμόνια
200 ml ελαιόλαδο
2 γλυκοπατάτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι

Σως ταρτάρ
Ανακατεύετε τα παρακάτω υλικά:
200 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. sour cream
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κάπαρη

Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.