Chips καλαμαριού

Συνταγές Θαλασσινά

Chips καλαμαριού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Εύκολη

Κόβετε τα καλαμαράκια κατά μήκος και τα αλευρώνετε με το καρυκευμένο αλεύρι. Ανακατεύετε το τρίμμα ψωμιού, με τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού για να ετοιμαστεί το μείγμα παναρίσματος. Περιχύνετε τα καλαμαράκια με το χυμό λεμονιού και τα πανάρετε με το μείγμα. Τα απλω΄νετε σε ένα ταψί πυρέξ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C, για 25’ περίπου.

Πλέντεε καλά τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ταψί στρώνετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τις γλυκοπατάτες. Τις ανακατεύετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι.

Ψήνετε στους 1600 C για 20’ στον αέρα. Γυρίζετε τα τσιπς γλυκοπατάτας από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 20’.

Καταναλώνετε τα καλαμαράκια και τα τσιπς γλυκοπατάτας ζεστά.

Προαιρετικά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια σως ταρτάρ.

Σως ταρτάρ
Ανακατεύετε τα παρακάτω υλικά:
200 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. sour cream
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κάπαρη

3 comensales 3 comensales 3 comensales
Συνταγή για 3 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα PESCANOVA
  • 100 γρ. αλεύρι
  •  Καρυκευμένο με αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιάς
  • 2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι